Monday 2 April 2012

Crin Antonescu: Prin numirea lui Melescanu in fruntea SIE, Basescu a incercat sa dezbine PNL, insa fara succes

Presedintele Partidului National Liberal, Crin Antonescu, a declarat ca prin numirea lui Teodor Melescanu la sefia Serviciului de Informatii Externe seful statului a incercat, sa dezbine "fara succes", PNL, transmite Agerpres. Liderul liberal a spus ca, in acest fel, Traian Basescu vrea pe plan extern sa "vanda imaginea unui presedinte care este deasupra jocului partidelor".

"Cred ca (n.r. - Traian Basescu) incearca pentru a nu stiu cata oara, fara succes, sa dezbine PNL. Nu va reusi. Teodor Melescanu va fi, dupa toate probabilitatile, exclus pe 12 martie din PNL in urma optiunii pe care domnia sa a facut-o. Cred ca incearca sa arate cui il mai crede ca iata ca este dispus la dialog cu Opozitia, de parca Opozitia sau cineva din Opozitie i-ar fi cerut conducerea unui serviciu secret. Cred, de asemenea, ca incearca sa-si vanda, eventual si in afara, imaginea unui presedinte care este deasupra jocului partidelor, ceea ce nu cred ca are niciun fel de succes sau de credibilitate", a declarat Antonescu.

Luni, presedintele Basescu l-a propus pe liberalul Teodor Melescanu in functia de sef al SIE, postul devenind vacant dupa ce fostul director, Mihai Razvan Ungureanu, a fost numit premier.

In aceeasi zi, Antonescu a declarat ca Melescanu nu l-a informat nici pe el, nici vreun alt liberal in legatura cu propunerea presedintelui: "Aceasta desemnare este o afacere strict intre Traian Basescu si Teodor Melescanu, daca nu s-a amestecat si altcineva, si nu are nici un fel de legatura directa sau indirecta cu PNL".

Presedintele PNL a adaugat ca "Teodor Melescanu nu va mai fi membru al PNL, dar nu autosuspendat ci demis".

Miercuri, Parlamentul l-a validat pe Melescanu in noua sa functie, in absenta parlamentarilor Opozitiei.

No comments:

Post a Comment