Wednesday 20 June 2012

Soarta, fatalism si lege.

Sunt lucruri care uneori se intampla in viata asa cum vrem noi si pe de alta parte sunt lucruri care pur si simplu ni se intampla. Daca sunteti victima unui accident rutier atunci trebuie sa stiti ca indiferent de cat de putin grava este starea dvs sau cat de nefericita chiar daca sunteti situat destul de rau din punct de vedere material si credeti ca nu va puteti permite un avocat, aveti dreptul sa cereti o dauna materiala celui ce se face raspunzator pentru accident. Legea va ofera ocazia sa va reprezentati in tribunal si sa cereti o suma de bani sa va acopere toate cheltuielile ce includ spitalizarea. Plus ca aveti drepturi ca orice cetatean sa fie analizat cazul dvs si sa puteti pleda in favoarea dvs pana cand dovezile circumstantiale in cazul accidentului va vor indica pe dvs si astfel veti fi obligat sa suportati rigorile legii.

Se pare ca a devenit un fenomen omniprezent , dealtfel nici nu are cum sa fie altfel din motiv ce cazurile posibile in care poate avea loc un astfel de daune auto sunt foarte multe, bineinteles asta datorita numarului mare de autovehicule si de ce la noi ar fi valabila si calitatea proasta a drumurilor. Litigiul cel mai important in acest domeniu este cel care cuprinde termenul dosar daune , acesta are extrem de multe implicatii pentru ca poate lua de-a lungul evolutiei unui dezastru asa cum poate fi un accident, poate implica fenomenul de despagubire in cazul in care efectiv a existat o lovire a masinii fara a exista victime. In primul rand se determina daca in cazul acelui accident rutier exista si o persoana ce in termeni juridic ca fiind parte lezata a accidentului poarta numele de victima sau o persoana care poate suferi de pe urma unei actiuni de vatamare corporala sau de ranire mai exact, vatamarea corporala are de regula extrem de multe implicatii pentru ca trebuie sa platesti spitalizare unor astfel de persoane pe langa faptul ca poti declarat raspunzator juridic pentru starea in care ajunge victima daca esti declarat vinovat pentru starea ei  in mod evident.

    Dar la o analiza amanuntita o sa observati ca aceasta polita nu te scapa de prea multe griji , si in general ramai numai cu cateva cheltuieli scutite de la repararea masinii. Imaginati-va ca va puteti trezi angrenat intr-un accident auto, puteti persoana care poarta responsabilitatea sau culpa sau puteti fi partea lezata sau victima. Exista posibilitatea sa traiti dvs dar totusi sa existe in acel carambol si un decedat sau o persoana neajutorata care are desemenea nevoie de ingrijiri medicale. Asta poate complica lucrurile foarte mult. In primul rand va trebui sa aveti grija daca puteti de cei ranit grav pana la sosirea ambulantei, legea va obliga in cazul in care sesizati ca aveti o stare fizica buna sa folositi trusa de prim ajutor si sa le cordati aceste servicii victimelor. Apoi in timpul anchetei va trebui sa spuneti faptele cu cat mai multe detalii, si sa nu omiteti absolut nimic, se poate intampla ca celoe mai mici detalii sa fie de fapt o cheie catre eliberarea dvs din custodia organelor de ancheta. Oricum ar fi trebuie sa ne controlam atat cat se poate impulsurile si sa nu cedam nervos atunci cand se vor face anchete si vom fi cel putin pentru o perioada considerati suspecti.


Tags: daune auto

No comments:

Post a Comment