Monday 4 June 2012

Odihna perfecta cu aer conditionat

In vremea la care a fost scris acest articol, deja temperaturile au inceput sa-si faca de cap, iar proprietarii de stranduri isi freaca palmele de bucurie pentru incasarile serioase pe care au reusit sa le aiba in doar cateva zile de la debutul sezonului. La prima vedere si noi suntem bucurosi ca putem sa ne relaxam la soare si sa facem o baie pe cinste, insa ceea ce urmeaza va fi cu adevarat de cuptor. Anomaliile sezonului abia incep sa-si faca simtita prezenta si in scurta vreme o sa ne dorim macar o ora de ploaie pentru a putea respira cat de cat un aer suportabil.

Anii care au trecut ne-au demonstrat ca trebuie sa traversam cel putin o perioada caniculara de cateva zile. Daca ar fi doar una, ar fi cu adevarat suportabil, insa de cele mai multe ori aceste perioade nu numai ca se prelungesc ca numar de zile consecutive pentru care meteorologii emit avertizari de canicula si depasire a pragului de suportabilitate a umezelii din aer, dar se si repeta de cateva ori pe sezon.

Mai rau este faptul ca cea mai mare parte o locuintelor noastre sunt situate in blocuri care nu au inca nici cea mai elementara forma de protectie termica, iar dupa aceste excese de temperatura pe care clima ni le ofera in fiecare an, peretii locuintelor noastre raman pentru multe zile la rand incinsi, reflectand in interior caldura acumulata, chiar daca afara dogoarea s-a mai domolit.

Nu ne putem odihni nici noaptea, ajungem sa nu mai dormim nici trei sau patru ore si suntem din ce in ce mai epuizati din pricina acestei calduri insuportabile si mai ales a umiditatii excesive. Medicii spun ca un adult activ are nevoie de cel putin sapte ore de somn continuu pe noapte pentru a putea fi capabil a doua zi sa reia in conditii de siguranta activitatea pe care o are.

Pentru toate aceste considerente este momentul sa aducem putina racoare in casa si nu deshizand ferestrele ci inchizandu-le si pornind un aparat de aer conditionat 9000 care ne va aduce linistea somnului perfect. Solutia este la indemana, mai ales ca acum avem in piata o varietate mare de asemenea sisteme de climatizare care pot sa satisfaca orice necesitate in ceea ce priveste dimensiunea spatiilor climatizabile.

Singura notificare, daca am putea sa o numim asa, pentru cei care doresc montarea unui aparat de aer conditionat, se refera la dimensionarea acestuia din punct de vedere al capacitatii compresorului de racire a aerului. Oricat de simpla vi s-ar parea ideea de cumparare directa dintr-un magazin a unui astfel de electrocasnic, lucrurile nu stau chiar atat de obisnuit, nu pentru faptul ca nu ati putea sa aduceti aparatul acasa in propria masina ci pentru faptul ca ati putea foarte usor sa optati pentru un sistem de climatizare impropriu necesitatilor pentru care doriti sa functioneze.

De cele mai multe ori dimensionarea gresita a unor aparate de aer conditionat, face ca viitorii posesori sa greseasca in alegere si sa primeasca dupa instalare orice altceva decat linistea noptiilor caniculare. In primul rand consumul de energie electrica ar putea fi foarte ridicat in cazul in care un aparat de putere mica va fi utilizat pentru racirea unui spatiu foarte mare. Aparatul va functiona practic continuu, fara sa poata aduce temperatura locatiei la valoarea la care a fost setat. Uzura prematura a unui astfel de aparat de aer conditionat se va produce intr-un timp scurt, iar beneficiile pe care tocmai le asteptati vor intarzia sa apara.

De aceea cel mai potrivit lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa contactati un tehnician profesionist care va va indruma corespunzator tehnic in alegerea modelului de aparat de aer conditionat, optim pentru cerintele unei odihne perfecte. Cu aceasta ocazie veti avea parte si de o instalare corespunzatoare cu specificatiile producatorului acestui sistem de climatizare.


Tags: aer conditionat 9000, aer conditionat hitachi

No comments:

Post a Comment