Thursday 17 May 2012

Nici o vara fara confort termic, nici o casa fara aer conditionat!

Un dicton cat se poate de adevarat e acela in care se spune ca omul zilelor noastre nu poate inregistra confortul termic fara sa detina un aparat de aer conditionat hokkaido. Vara este nemiloasa in Romania ca temperaturi maxime inregistrate, iar caldura excesiva si moleseala aferenta nu sunt deloc propice vietii si muncii. Un om gospodar al zilelor noastre va trebui sa actioneze in spiritul inaintasilor sai, insa raportat zilelor noastre. La fel cum taranul gospodar avea grija sa aiba sanie de iarna si car de vara, la fel si omul zilelor noastre are o masina cu 2 seturi de anvelope. La fel cum odinioara lemnele erau principalul mijloc de incalzire acum se foloseste gazul. In locul vechii fantani cu cumpana se foloseste acum hidroforul si tot asa, exemplele ar putea probabil continua la nesfarsit. In ceea ce priveste racorirea pe timp de vara, inaintasii nostri n-au prea avut solutii viabile la indemana. O inventie moderna care cat de cat a mai atenuat din neplacerile provocate de caldura excesiva este ventilatorul, insa nici acesta nu este suficient pentru nevoile unei case, unei gospodarii, unui apartament. In plus, consumul de energie electrica asociat cam taie aripile celor care cred ca au gasit asa usor solutia. Solutia, in acest minunat secol tehnologic 21, ramane doar una, si anume cumpararea si instalarea unui aparat de aer conditionat.

Instalarea unui aparat de aer conditionat nu este deloc un lucru simplu. La fel cum stramosii nostri cei intelepti nu asteptau vara pentru a-si cumpara carul, ci strangeau bani din timp si vara nu-i prindea nepregatiti, asa si omul modern de azi ar trebui sa procedeze. Fireste, tot conform traditiei taranesti de odinioara, nu o sa va apucati de cumparat si instalat aparatul de aer conditionat inca din perioada Pastilor. Nu va doriti sper sa dati de lucru si mai mult sotiei, care si asa munceste si roboteste ca o furnica pentru a face o curatenie exemplara in casa. Dupa aceste sarbatori insa, e timpul sa dati startul prospectarii pietei de consum. Vara bate la usa si nu e deloc cazul sa va stresati inutil atunci cand afara e atat de cald incat transpiri si doar stand. Rationamentul e foarte simplu, vara trebuie sa va gaseasca echipat si utilat cu un aparat de aer conditionat performant. Veti fi aidoma gloriosilor inaintasi, un gospodar pregatit cu tot ceea ce trebuie pentru casa si pentru cei care locuiesc inauntru.

O data ce v-ati decis ca este timpul sa cumparati un aparat de aer conditionat, mai sunt cateva lucruri pe care trebuie sa le stiti despre aceste aparate. Sunt amanunte tehnice importante pentru buzunarul, confortul si sanatatea dvs. In primul rand, un aparat de aer conditionat deserveste, in mod normal, o singura incapere. Indiferent de locatie, este recomandabil ca aparatul sa fie amplasat in hol, din motive de economie si sanatate. Un astfel de aparat nu doar ca racoreste camera respectiva si alunga cumplita zapuseala, dar el deumidifica aerul pe care-l respiram. Aparatul de aer conditionat detine de obicei filtre: unul pentru polen, unul pentru praf si unul pentru bacterii. Aceste filtre este indicat sa le schimbati la o anumita perioada de timp, pentru o buna functionare si pentru sanatatea dvs. Atunci cand doriti sa cumparati un astfel de aparat, trebuie sa va ganditi in cate camere aveti nevoie de aer conditionat si sa incercati sa estimati necesarul de frig pentru fiecare camera. De obicei, aparatele de aer conditionat subdimensionate au o durata de viata redusa. Cele mai economice aparate sunt cele de clasa A. Dintre aparatele de aer conditionat mai mentionam si pe cele de tipul split, care au doua unitati, una interioara si una exterioara. Nu in ultimul rand, este bine sa stiti ca aceste aparate pot si incalzi aerul, dar aceasta functie este rentabila doar pana la temperaturi externe de maxim 0-3 g Celsius.


Tags: aer conditionat hokkaido, aer conditionat 18000

No comments:

Post a Comment